Καλως Ηρθατε

myanimations.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ...ΚΕΡΔΟΣ Η ΜΑΘΗΜΑ ???

 





Δυστυχώς είναι δύσκολο να ξέρεις εκ των προτέρων ποιος αξίζει την εμπιστοσύνη σου και ποιος όχι. Έτσι οι περισσότεροι έχουμε υιοθετήσει μια εντελώς λανθασμένη νοοτροπία, είμαστε συχνά επιφυλακτικοί σε υπερβολικό βαθμό, και στην πραγματικότητα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Για πόσο ακόμα θα βάζουμε πάνω απ’ όλα τον μονάκριβο εγωισμό μας, μην τυχόν και πληγωθεί; Πόσο ακόμα θα μας πάρει ώσπου να καταλάβουμε ότι στην τελική δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους άλλους και πως δεν πρέπει πάντα να έχουμε δεύτερες σκέψεις στις σχέσεις μας μαζί τους; Στη ζωή υπάρχει ποικιλία. Υπάρχουν άνθρωποι που από την πρώτη κιόλας στιγμή καταλαβαίνεις ότι είναι αληθινοί χωρίς να προσποιούνται και άλλοι που είναι τόσο καλοί στην προσποίηση με αποτέλεσμα να σε πείσουν πως είναι αληθινοί. Αυτό όμως το διαπιστώνεις εκ των υστέρων, δε χρειάζεται να είσαι επιφυλακτικός απέναντι στους πάντες μην και κάποιος αποφασίσει να προσπαθήσει να σε γεμίσει με ψέματα.

Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα κύρια συστατικά που πρέπει να  υπατχει σε μία σχέση για να πετύχει.  Αν δεν εμπιστεύεσαι τον άλλο, δε θα μπορέσεις ποτέ να του δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό και δε θα αφεθείς ποτέ ολοκληρωτικά μπροστά στα μάτια του -κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Αν δεν εμπιστευτείς το σύντροφό σου, δε θα ανυπομονείς να ανακαλύψεις ποτε κρυφές πτυχές του εαυτού του και δε θα τον γνωρίσεις ποτε , γιατί ποτέ δε θα δεις αυτό που πραγματικά είναι. Το να μπορείς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο δε σημαίνει απλώς να του πεις ένα μυστικό. Σημαίνει να κάτσεις μαζί του σε ένα τραπέζι, να πέσουν οι μάσκες και να μη σας νοιάζει τι κρύβεται πίσω από αυτές. Να εμπιστεύεσαι σημαίνει να είσαι αληθινός, να μη λες ψέματα και να μην παρουσιάζεις κάτι που δεν είσαι μόνο και μόνο για να αρέσεις περισσότερο.

Να είστε ο εαυτός σας, λοιπόν, χωρίς ταμπού και ανασφάλειες. Η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι δεδομένο, κερδίζεται με την πάροδο του χρόνου και αν καταφέρεις να την κερδίσεις ή αν κάποιος καταφέρει να κερδίσει τη δική σου τότε είτε είστε για καφέ, είτε είστε μόνοι, είτε με παρέα, είτε στο κρεβάτι, τα πάντα θα είναι αληθινά και φυσικά. Έστω κατά το ήμισυ, είμαστε υπεύθυνοι για όσες εξελίξεις υπάρχουν στις σχέσεις μας, ανεξάρτητα απ’ την κατάληξή τους. Ενίοτε, τείνουμε να το παραβλέπουμε και να λέμε στον εαυτό μας πως δε φταίξαμε σε κάτι και βυθιζόμαστε σε μια κακή ψυχολογία, που μόνο μας βλάπτει περισσότερο∙ σαν να μην έφταναν τα θλιβερά γεγονότα από μόνα τους. Ερωτήματα του «πώς» και του «γιατί» κατακλύζουν το μυαλό μας, στα οποία μόνο εμείς μπορούμε να απαντήσουμε. Ωστόσο, δεν το αναγνωρίζουμε.Μην επιτρέπεις σε άτομα να σε επηρεάζουν, να κατευθύνουν τις απόψεις σου, να έχουν λόγο στις πράξεις σου και να προσπαθούν να πείσουν να κάνεις αυτό που θέλεις. Και να δείχνεις εμπιστοσύνη, μέχρι κάποιος να σου δείξει πως τελικά ίσως και να μην είναι άξιός της.


jimpapas32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου